TUI Fly

tuifly

Medicatie voor gebruik tijdens de vlucht is toegestaan in uw handbagage als u een medisch certificaat kunt overleggen. Aan boord kunnen ze op een koele plaats worden opgeslagen.

U kunt injectienaalden en bepaalde draagbare elektronische medische apparatuur of hulpmiddelen zoals AED’s, zuurstofconcentrators, CPAP-machines en dialyse-apparaten aan boord vervoeren, op voorwaarde dat u een medisch certificaat hebt en na voorafgaand akkoord van de luchtvaartmaatschappij.
U kunt geen gebruik maken van de elektriciteitsvoorziening aan boord.
Deze apparaten werken meestal op batterijen, wat betekent dat ze onder de internationale voorschriften voor het vervoer van gevaarlijke goederen vallen, die bepalen welke machines en batterijen in de cabine mogen worden meegenomen en welke algemene voorwaarden en beperkingen van toepassing zijn.
Opmerking: deze internationale voorschriften zijn de afgelopen jaren steeds strenger geworden, wat betekent dat u mogelijk extra of speciale voorwaarden moet vervullen ten opzichte van uw vorige vlucht bij een luchtvaartmaatschappij. Zorg ervoor dat u de meest recente voorschriften in acht neemt, zodat uw item niet wordt geweigerd bij de beveiligingscontrole of incheckbalie van de luchthaven.
U dient uw aanvraag in via de contactknop op onze website , aangezien u altijd de goedkeuring van de luchtvaartmaatschappij nodig heeft. Maak eerst uw aanvraag en alle vereiste documenten grondig en communiceer ze op tijd; dit zorgt ervoor dat uw applicatie sneller kan worden verwerkt.

1) * Medicatie of medische apparatuur in de cabine mag afmetingen en maximaal toegestaan gewicht van 10 kg niet overschrijden.

– Elke passagier ouder dan 2 jaar mag 1 stuk handbagage tot 10 kg meenemen. De maximale afmetingen van de handbagage zijn 55 x 40 x 20 cm, maar de totale afmetingen mogen nooit groter zijn dan 115 cm. Dit is inbegrepen in onze tickets en is gratis.

-EU-voorschriften voor vloeistoffen in handbagage
Alleen beperkte hoeveelheden vloeistoffen en gels (zoals dranken, deodorants, parfums en tandpasta) mogen worden meegenomen aan boord van vluchten die vertrekken vanuit EU-landen en op aansluitende vluchten vanuit Europa. Houd er rekening mee dat steeds meer landen buiten de EU deze regels voor handbagage volgen.
Vloeibare en op gel gebaseerde producten zoals medische producten en cosmetica kunnen in handbagage worden vervoerd, mits ze voldoen aan de volgende voorschriften:
• Containers met vloeistoffen en soortgelijke producten kunnen tot 100 milliliter bevatten (de geprinte maximale hoeveelheid is van toepassing).
• Alle containers moeten worden vervoerd in een transparante hersluitbare plastic zak (bijvoorbeeld een zogenaamde “zip-lock”) met een maximale capaciteit van één liter.
• Eén zak per persoon.
• De tas moet bij de veiligheidscontrole afzonderlijk worden gepresenteerd.
Vloeistoffen die vóór de veiligheidscontrole op de luchthaven in de winkels zijn gekocht, mogen niet worden meegenomen. Producten gekocht in een van de luchthavenshops of bars en restaurants na de veiligheidscontrole kunnen aan boord worden genomen en zijn verpakt in een speciale verzegelde tas die alleen op uw plaats van bestemming kan worden geopend. De inhoud kan anders worden ingenomen bij de beveiligingscontrole.
• Babyvoeding (zowel flesvoeding als flesjes) is toegestaan in de handbagage. De hoeveelheid hangt af van wat er tijdens de vlucht nodig is. Het veiligheidscontrolepersoneel kan vragen om het voedsel te proeven om te controleren of het echt babyvoeding is.
• Medicijnen en voedingssupplementen voor gebruik tijdens de vlucht zijn ook toegestaan (u moet een certificaat van uw arts hebben om hun noodzaak te bewijzen en u moet goedkeuring van de luchtvaartmaatschappij verkrijgen).

* Medicatie of medische uitrusting in wacht kan worden toegestaan tot maximaal 50 kg met medisch certificaat en de goedkeuring van de luchtvaartmaatschappij

2) Zodra er een medische verklaring is waarin staat dat om medische redenen medische apparatuur of medicatie moet worden vervoerd, wordt dit beschouwd als medisch materiaal

3) Een recent medisch certificaat (gedateerd binnen een jaar voor vertrek) moet bij het inchecken worden getoond wanneer een medisch verzoek door ons bedrijf is goedgekeurd.

Het moet aangeven wat vervoerd moet worden in de cabine en wat in de wacht staat. Als iets in de wacht moet worden vervoerd, moet het gewicht ook op het certificaat worden vermeld, zodat we dit gratis aan de reservering kunnen toevoegen. In het geval van medische elektronische apparaten is altijd een goedkeuring van het bedrijf vereist.

4) Als een reservering bestaat uit een vertrek- en een terugvlucht, behandelen we het medische verzoek voor beide vluchten. Als er een reservering is voor de vertrekvlucht en een andere reservering voor de retourvlucht met ons bedrijf dan moet voor beide reserveringen een medisch verzoek worden verzonden.