Toiletpas aanvragen

De toiletpas kan aangevraagd worden bij StomaVlaanderen indien u een stoma heeft, pouch, vervangblaas of darm – en blaasprobleem omwille van een oncologische aandoening.

StomaVlaanderen, de organisatie van alle stomaverenigingen in Vlaanderen, lanceerde tijdens haar infodag op
zaterdag 26 april een toiletpas voor stomadragers en personen met darm- en blaasproblemen. Deze pas, waarover een samenwerking is afgesloten met verschillende ondernemersorganisaties (Horeca Vlaanderen, Unizo, Comeos en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) biedt  de mogelijkheid om snel en discreet gebruik te maken van de toiletten in horecazaken en winkels.

De toiletpas geeft stomadragers en personen met een darm en blaasprobleem een gevoel van veiligheid, wat hen toelaat om actief deel te nemen aan de samenleving.
Hij wordt enkel uitgereikt op basis van een aanvraagformulier dat de arts invult.
Het document kan u hieronder downloaden en uitprinten of kan aangevraagd worden via info@stomavlaanderen.be of een van de Vlaamse stomaverenigingen.

Soms krijgen zij immers plotselinge drang , lekkageproblemen of dienen ze hun stoma dringend te verzorgen.
Met de pas brengen ze het personeel op de hoogte  van hun situatie, dat hen snel de weg naar de sanitaire voorzieningen kan wijzen.
Tijdens de voorbije jaren zijn er heel wat nieuwe zelfstandigen bijgekomen en daardoor werd de overeenkomst  in 2017 hernieuwd en kenbaar gemaakt in hun respectievelijke ledenbladen, overeenkomst waar alle zelfstandigenorganisaties nog steeds enthousiast achter staan.

aanvraagformulier-toiletpas. ( WORD doc )

aanvraagformulier-toiletpas- PDF

Indien het aanvraagformulier correct is ingevuld en alle formaliteiten opgevolgd dan is de wachttijd momenteel  2 weken.

Vanaf de infodag in KU Leuven op 16 april 2016 krijgt u bij uw toiletpas een handig dubbel hoesje en daarbij een reiswijzer .
Reiswijzer omvat vertalingen van stomamaterialen uit het Nederlands in Spaans, Frans, Duits, Engels en Italiaans.
Wij wensen u een prettige reis !

toiletpas voorkantachterkant-nieuw

reiswijzer

Comeos_Logo_PosUnizo(logo)

Bewaren