Toiletpas aanvragen

Ondervind je problemen ten gevolge van je stoma / ben je kankerpatiënt en heb je te maken met darm- of blaasproblemen of heb je blaas-en/of darmproblemen door andere ernstige aandoeningen?
Dan heb je ongetwijfeld al te maken gehad met de weigering tot de toiletten in de horeca of in winkels.
Voel je veilig op stap en vraag een toiletpas aan.

Print AANVRAAGFORMULIER TOILETPAS

De toiletpas in de functionele kleuren: ” GEEL” verwijzend naar urine en “ROOD“, verwijzend naar de kleur van de darm of de stoma.
De toiletpas (zo groot als een bankkaart) verleent je toegang tot de sanitaire installaties van hotels, cafés, restaurants, lokale zelfstandigen, winkelketens en vrije beroepen die aangesloten zijn bij NSZ, Comeos, Horeca Vlaanderen en Unizo.


De toiletpas geeft stomadragers en personen met een darm en blaasprobleem een gevoel van veiligheid, wat hen toelaat om actief deel te nemen aan de samenleving. Met de pas brengen ze het personeel op de hoogte van hun situatie, dat hen snel de weg naar de sanitaire voorzieningen kan wijzen.

Hij wordt enkel uitgereikt op basis van een aanvraagformulier dat de arts invult.

Op toiletpas.be  een initiatief van StomaVlaanderen ) stellen de Vlaamse stoma-lotgenotengroepen de pas nu ook ter beschikking  van mensen die geen stoma dragen. Ondervind je ten gevolge van kanker darm- en/of blaasproblemen /of heb je blaas- en / of darmproblemen als gevolg van een andere aandoening?  Vraag dan uw persoonlijke toiletpas aan.

 

Als stomadrager krijg je samen met de toiletpas een reiswijzer. Deze omvat vertalingen uit het Nederlands in het Spaans, het Frans, het Duits, het Engels en het Italiaans over stomamateriaal.
Samen met de toiletpas en reiswijzer, verpakt in een handig plastic etui, ontvang je ook gratis onze brochure:  “Stoma en Goesting” !

reiswijzer

Bewaren