Toiletpas aanvragen

Vraag hier je toiletpas aan.

Als stomadrager heb je ongetwijfeld al te maken gehad met lekkages en andere ongemakken waardoor je dringend nood hebt aan een toiletbezoek. Je hebt dan wellicht ook al te maken gehad met de weigering tot de toiletten in de horeca of in winkels. Voel je veilig op stap en vraag een toiletpas aan.

De toiletpas, zo groot als een bankkaart verleent je toegang tot de sanitaire installaties van hotels, cafés, restaurants, lokale zelfstandigen, winkelketens en vrije beroepen die aangesloten zijn bij NSZ, Comeos, Horeca Vlaanderen en Unizo.

Bij het ontwerp van de toiletpas werd bewust gekozen voor de functionele kleuren: ”GEEL” verwijzend naar de blaas en ”ROOD“, verwijzend naar een darm.


De toiletpas is een hulpmiddel om in geval van hoge nood dringend gebruik te kunnen maken van de toiletvoorzieningen.
Het toestaan om gebruik te maken van de toiletten  is niet afdwingbaar en hangt af van de goodwill van de zaakvoerder. In geval van weigering, laat het ons weten. Wij nemen contact op met de zaakvoerder.

Hoe een toiletpas aanvragen?

Laat dit aanvraagformulier (link) invullen door je arts – Aanvraagformulier toiletpas

Verstuur het aanvraagformulier samen met een recente foto naar:

StomaVlaanderen – toiletpas
Doornhof 6
3460 Bekkevoort
Na ontvangst van het aanvraagformulier met foto + 5 euro wordt de toiletpas je toegestuurd.

StomaVlaanderen komt op voor de belangen van stomadragers en ontwikkelde oa een ‘reiswijzer’, een handig woordenboekje waarin je in verschillende talen de meest frequente benamingen van stomamateriaal terug vindt. Ook ‘Stoma en Goesting’, een brochure over intimiteit en seksualiteit, is een realisatie van StomaVlaanderen. Samen met je toiletpas ontvang je zowel de ‘reiswijzer’ als de brochure ‘Stoma en Goesting’

STOMA-en-goestingreiswijzer

Heb je vragen en wens je meer inlichtingen? Neem contact op via info@stomavlaanderen.be of 0478 25 57 73 of stel je vraag via ons ‘contact’ formulier

Op toiletpas.be  een initiatief van StomaVlaanderen ) stellen de Vlaamse stoma-lotgenotengroepen de toiletpas nu ook ter beschikking  aan mensen met een medische aandoening waardoor je darm- en/of blaasproblemen hebt.

 

 

Bewaren