Cathay Pacific

cathay pacific

De medische bagage maakt onderdeel uit van de reguliere bagagevrijheid. (30 kilo check-in bagage voor Economy Class, 35 kilo voor Premium Economy Class en 40 Kilo voor Business Class).
Er kan een verzoek worden ingediend voor extra bagage i.v.m. medische bagage, echter zal hier op individuele basis worden beslist, en kan er geen garantie worden gegeven dat dit altijd wordt gehonoreerd.
Als het verzoek voor extra bagagevrijheid i.v.m. medische bagage wordt gehonoreerd, is dit meestal alleen voor de heenreis.

2. Wat wordt als medisch materiaal beschouwd?
Dit is afhankelijk van de situatie. In het algemeen zijn dit de medicijnen of hulpmiddelen die de patiënt nodig heeft tijdens de vlucht of tijdens de reis i.v.m. een ziekte of aandoening.

3. Hoe kan iemand bewijzen dat hij in het bezit is van medisch materiaal? Moet een vragenlijst worden ingevuld? Zo ja, kunt u ons dit toesturen?
Dit is afhankelijk van de situatie. In veel gevallen zal een MEDA-formulier moeten worden ingevuld, echter zal dit op individuele basis moeten worden beslist.

4. Zijn er verschillende voorwaarden voor medische handbagage en gecontroleerde medische bagage?
In geval van medische handbagage zal de passagier de doktersverklaring mee moeten nemen en dienen de medicijnen duidelijk gelabeld te zijn.

5. Als alle noodzakelijke (administratie? / Papierwerk?) Is uitgevoerd voor de vlucht die naar zijn bestemming vertrekt, moet dan dezelfde procedure worden gevolgd voor de terugvlucht (als de passagier dezelfde luchtvaartmaatschappij gebruikt), of zijn er andere regels die van toepassing zijn op de terugreis?
Indien de heen- en de terugreis in dezelfde boeking staan, zal de gehele procedure voor de gehele reis worden aangevraagd. Indien de heen- en terugreis in een verschillende boeking staan, zullen deze apart van elkaar worden aangevraagd. Het is aan te raden bij de aanvraag duidelijk deze reserveringen door te geven, zodat alles in een keer kan worden aangevraagd.

Cathay pacific vertrouwt  erop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.