Air France – KLM

air france- klm

Een extra stuk van maximaal 23 kg kan gratis worden ingecheckt voor medische bagage, als de hele reis met Air France en / of KLM is. Het verzoek kan worden ingediend via het lokale Air France Reservations-kantoor. Dit geldt alleen voor de eigen medische bagage van de passagier, niet voor het meenemen van medicijnen of apparatuur voor iemand anders. Bij het inchecken kan de passagier worden gevraagd om een medische verklaring af te leggen. Er is geen vragenlijst.

Geneesmiddelen op recept en medische apparatuur worden als medische bagage beschouwd.

Passagiers met beperkte mobiliteit mogen maximaal twee rolstoelen, een scootmobiel en een rolstoel gratis inchecken. Deze service moet vooraf worden aangevraagd via het lokale Air France Reservations-kantoor.

Medische apparatuur van maximaal 55x25x35cm en 12kg mag als handbagage in de cabine worden meegenomen. Als u het artikel naast en niet in plaats van een gewone trolley wilt brengen, moet deze service vooraf worden aangevraagd bij het plaatselijke Air France Reservations-kantoor. De vereiste informatie is afhankelijk van het soort bagage dat de passagier in de cabine wil meenemen. Voor een CPAP hebben we bijvoorbeeld het merk, het model, het serienummer, de geluidsproductie in Db en de batterijcapaciteit in Watthours nodig om het verzoek te verwerken.

De voorwaarden voor de heen- en terugvlucht kunnen verschillen, afhankelijk van de lokale regelgeving en de uitvoerende luchtvaartmaatschappij. Het verzoek voor de hele reis, inclusief de retourzending, moet ruim vóór vertrek van de heenreis worden gemaakt.