air Baltic

airBaltic, stomavlaanderen

Op vluchten van AirBaltic in handbagage is het toegestaan om medicijnen mee te nemen die nodig zijn voor de vluchttijd en die past in de afmetingen van de handbagage. Als de medicijnen vloeibaar zijn of naalden (of andere scherpe voorwerpen) nodig zijn om te gebruiken, is een brief van de arts vereist.

2. Wat wordt als medisch materiaal beschouwd?
Alles, te beginnen met pillen en alle soorten materiaal die voor een persoon voor medische doeleinden kunnen worden gebruikt.

3. Hoe kan iemand bewijzen dat hij in het bezit is van medisch materiaal? Moet een vragenlijst worden ingevuld? Zo ja, kunt u ons dit toesturen?

Goedkeuring moet altijd van een arts komen; daarom is een brief van een dokter nodig. Deze brief moet worden getoond aan veiligheidspersoneel bij veiligheidscontrole als ze vragen over medicijnen stellen.

4. Zijn er verschillende voorwaarden voor medische handbagage en gecontroleerde medische bagage?

Nee, de voorwaarden zijn hetzelfde voor het reizen met medicijnen in handbagage en ingecheckte bagage.

5. Als alle noodzakelijke (administratie? / Papierwerk?) Is uitgevoerd voor de vlucht die naar zijn bestemming vertrekt, moet dan dezelfde procedure worden gevolgd voor de terugvlucht (als de passagier dezelfde luchtvaartmaatschappij gebruikt), of zijn er andere regels die van toepassing zijn op de terugreis?

Er zijn enkele situaties waarin goedkeuring door MEDA nodig is, die vóór de vlucht moet worden goedgekeurd. In het geval van vragen voor MEDA en goedkeuring krijgen, wordt voorgesteld contact met ons op te nemen via reservations@airbaltic.lv.