Toiletpas aanvragen

toiletpas stomavlaanderen

Stomadragers krijgen met toiletpas gemakkelijker toegang tot sanitaire voorzieningen

StomaVlaanderen lanceert – in samenwerking met Unizo, Horeca Vlaanderen, Comeos en het Neutraal Syndicaat voor   Zelfstandigen – de toiletpas voor stomadragers en mensen met darm-blaasproblemen. Die moet hen snel en discreet toegang geven tot de toiletten in horecazaken en winkels. De toiletpas wordt boven de doopvont gehouden tijdens de infodag van de vereniging op 26 april.

StomaVlaanderen, de organisatie van alle stomaverenigingen in Vlaanderen, lanceerde tijdens haar infodag op
zaterdag 26 april een toiletpas voor stomadragers. Deze pas, waarover een samenwerking is afgesloten met verschillende ondernemersorganisaties (Horeca Vlaanderen, Unizo, Comeos en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen) biedt stomadragers en personen met darm en blaasproblemen de mogelijkheid om snel en discreet gebruik te maken van de toiletten in horecazaken en winkels.
Soms is er dringende noodzaak om toilet te gebruiken , krijgen zij immers lekkageproblemen of dienen ze hun stoma dringend te verzorgen.
Met de pas brengen ze het personeel op de hoogte  van hun situatie, dat hen snel de weg naar de sanitaire voorzieningen kan wijzen.

De toiletpas geeft stomadragers en mensen met darm-blaasproblemen een gevoel van veiligheid, wat hen toelaat om actief deel te nemen aan de samenleving.
Hij wordt uitgereikt op basis van een aanvraagformulier dat de huisarts invult.
Het document kan u hieronder downloaden en uitprinten of kan aangevraagd worden via info@stomavlaanderen.be of een van de Vlaamse stomaverenigingen.
Vanaf de infodag in KU Leuven op 16 april 2016 krijgt u bij uw toiletpas een handig dubbel hoesje en daarbij een reiswijzer .
Reiswijzer omvat vertalingen van stomamaterialen uit het Nederlands in Spaans, Frans, Duits, Engels en Italiaans.
Wij wensen u een prettige reis !

aanvraagformulier-toiletpas

Indien het aanvraagformulier correct is ingevuld en alle formaliteiten opgevolgd dan is de wachttijd momenteel 2 weken

toiletpas voorkanttoiletpas achterkant

reiswijzer

logo zelfstandigen syndicaatlogo horeca vlaanderenlogo unizologo comeos

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren